top of page
  • Obrázek autoraAnežka Augustinová

Jak připravit obličej na svatbu.


Pečlivá péče o pleť je pro krásu nevěsty stejně důležitá jako šikovná vizážistka. Správná starost o pleť vám v den svatby ušetří nervy, čas přípravy a prodlouží výdrž make-upu. Pojďme se podívat, jak na tu nejlepší péči a přípravu den po dni, krok za krokem.

 

6 MĚSÍCŮ DO SVATBY nepodstupujte větší kosmetické zásahy v pleti (laser, menší plastické operace...).


2 MĚSÍCE DO SVATBY nezkoušejte nové produkty jak na pleť, tak na vlasy kvůli možné alergické reakci na neznámý produkt. Z vlastní zkušenosti... Měla jsem na zkoušce slečnu, budoucí nevěstu, s krásnými vlasy. Když jsem začala rozdělovat sekce na účes, všimla jsem si části vlasů, které byly o polovinu kratší než ostatní. Byl to následek alergické reakce na běžně prodávaný šampon. Část vlasů slečně zkrátka po použití šamponu vypadala. (Ta část, kam nanesla šampon jako na první místo, než se alergická reakce spustila a ona ho okamžitě začala vymývat.)


1 MĚSÍC PŘED SVATBOU je nejzazší termín, kdy jít na kosmetiku (kožní buňky se obnovují přibližně 21 dní).


1 TÝDEN PŘED SVATBOU si nechte vlasy dobarvit. Určitě jděte do kadeřnického salonu, který máte vyzkoušený. Jednak nebude výsledek práce nepříjemným překvapením a zároveň by neměla nastat alergická reakce na produkty k barvení (viz výše).


DEN PŘED SVATBOU zajděte si k manikérce, pokud to máte v plánu. Umyjte si vlasy a připravte si kosmetickou taštičku, která bude obsahovat kapesníčky (papírové i vlhké), oční kapky, deodorant/parfém, žvýkačky/ústní sprej, korektor, pudr, rtěnku/lesk/balzám na rty. Taštičku dejte na starost svědkyni, či komukoliv spolehlivému, abyste "KPZku krásy" měla vždy po ruce. Než půjdete před svatebním dnem spát, důkladně hydratujte rty silnou vrstvou balzámu či vazelíny, kterou necháte přes noc působit. Pleť ošetřete dle individuální konzultace na zkoušce.


V DEN D vstaňte a snažte se nestresovat. Pokud se Vám na obličeji vyrazila nějaká neplecha, nic s tím nenaděláte (hlavně nevymačkávat!). Jestli jste dodržela předchozí kroky, udělala jste co bylo ve vašich silách a teď je řada na vizážistce. :)


 

Snad už jen zbývá připomenout, co je potřeba dělat každý den – důkladně odličovat, čistit pleť ráno i večer a používat 2x denně krém. To je to nejzákladnější...



bottom of page